Sommerfuglefotografering i naturen
 

"Solen brænder mig i nakken. Tidsler kæmper for at flænse mine bukser, og brændenælderne står i kø for at bide mig i benet når det lykkes. På min venstre hånd mæsker en hestebremse sig i blod, skovflåterne kravler allerede op ad mine ben, og en flok fluer synes min glinsende pande er dagens vigtigste måltid.

Sveden hænger i øjenbrynene, hvorfra den kravler videre ind i søgeren på kameraet. Jeg står bomstille og forsøger at bevare roen, og skarpheden, imens en smuk, nyklækket sommerfugl kravler rundt på matskiven og suger nektar på en tidsel. Alt imens er min hjerne optaget af blænder og lukkertider, afstand til baggrund, lysets vinkel, vinklen på sommerfuglens sammenklappede vinger - og mine sejlersko skal snart leve op til deres navn, for jeg er foreløbigt sunket en håndsbredde ned i højmosens sphagnumlag. Hvorfor i alverden gør jeg det?"

Det er min hobby. Jeg elsker det, og hvis nogen skulle tro, at sommerfuglefotografering kun handler om udstyr og blomsterhaver, så tager de fejl. Det handler om tålmodighed, om lange traveture, om at sætte sig ind i sommerfuglenes levevis og om at huske madpakken og vanddunken.